Logo of Team Belgium

Koen Naert is zondag als vierde gefinisht in de halve marathon van Dresden. De Europese marathonkampioen lukte bij zijn eerste wedstrijd in vijf maanden meteen een persoonlijk record van 1u01:38, vier seconden onder zijn record uit 2018.

Onderweg verrichte Naert in een winderig Dresden veel kopwerk, en dat kostte hem op het einde de punch om nog voor winst mee te doen. Met zijn persoonlijk record kan de West-Vlaming echter moeilijk ontevreden zijn. Het betekent een opsteker na twee jaar vol blessureleed en is veelbelovend met oog op de Olympische marathon, waarvoor Naert al geplaatst is. 

De zege ging naar de Duitser Richard Ringer in 1u01:33. Behalve Naert deed ook de 24-jarige Dieter Kersten het goed bij zijn debuut op de halve marathon met een twaalfde plaats in 1u02:43.

Soufiane Bouchikhi is er tijdens de marathon in hetzelfde Dresden niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de olympische marathon. Bij zijn tweede en ultieme kwalificatiepoging finishte hij als tweede in 2u12:39, terwijl voor Tokio 2u11:30 nodig is.

(Belga)