Logo of Team Belgium

Dit jaar viert België de 100ste verjaardag van de Olympische Spelen in Antwerpen. De editie van 1920 kende veel primeurs: zo legde de Belgische schermer Victor Boin voor het eerst de Olympische eed af en werd de Olympische vlag met de vijf ringen gehesen, waarbij de ringen de verbondenheid tussen de vijf werelddelen aangeven. Verder werden voor het eerst duiven losgelaten als symbool voor de vrede en behaalde ons land maar liefst 14 gouden, 11 zilveren en 11 bronzen medailles.

Sportief muntontwerp
Genoeg redenen voor de Koninklijke Munt van België om deze gebeurtenis te herdenken met een officiële 2,5 euromunt BU in coincard die in twee versies wordt geslagen: in reliëf en met kleuraccent. Op beide versies prijkt op de voorzijde een atletisch gebouwde discuswerper, met daarnaast het Antwerpse stadion waarop de Belgische vlag wappert. Deze vlag is op de helft van onze munt oplage zelfs in kleur!

Beide munt versies hebben trouwens hun eigen viertalige coincard-verpakking, waardoor zelfs beide versies een aanvulling op uw muntenverzameling zijn.

Reserveer vandaag nog uw exemplaar.