Logo of Team Belgium

Lotte Kopecky voelde de bui al hangen over het uitstel van de Olympische Spelen. "Ik vind het jammer dat de Spelen worden uitgesteld", reageert ze woensdag. "Maar ieders gezondheid komt op de eerste plaats."

Kopecky vormt samen Jolien D'hoore een koppel voor de ploegkoers en hoorde bij de medaillekandidaten van Team Belgium. Ze streed ook nog voor een plekje in het omnium en maakte van Tokio 2020 een groot doel, zelfs één van de grootste doelen in haar carrière.

"Ik dacht wel dat de Olympische Spelen zouden uitgesteld zouden worden", laat ze weten in een bericht van haar team Lotto Soudal, "maar de officiële aankondiging kwam er sneller dan verwacht. Het is natuurlijk spijtig, maar de gezondheid komt op de eerste plaats." 

Heel wat atleten kunnen door het coronavirus momenteel niet normaal trainen. In België mag men fietsen op de weg, in veel andere landen niet meer. "Niet alle atleten konden zich voorbereiden in gelijkwaardige omstandigheden en dat was niet eerlijk. We zullen nu zien wanneer we opnieuw kunnen beginnen koersen, maar de grootste zorg is nu de volksgezondheid", besluit ze.

Belga