Logo of Team Belgium

De Coördinatiecommissie voor de Europese Spelen 2023 kwam in vergadering bijeen op 12 en 13 oktober in Krakau. BOIC-voorzitter Jean-Michel Saive vertegenwoordigde daar het BOIC. 

Krakau mag volgend jaar van 21 juni tot 2 juli samen met de omliggende regio Małopolska de derde editie van de Europese Spelen - na Baku in 2015 en Minsk in 2019 – verwelkomen. 

Voor deze derde editie zullen zo'n 4000 atleten uit 50 Europese NOC's in olympische en niet-olympische disciplines verzamelen. Een jaar voordat de Olympische Spelen terug naar Europa keren, wil Krakau volop inzetten op olympische kwalificaties en Europese kampioenschappen. 

Hasan Arat, voorzitter van de Coördinatiecommissie en ondervoorzitter van het Turks Nationaal Olympisch Comité, heeft er alle vertrouwen in dat Kraków-Małopolska 2023 een succes zal worden en dat het organisatiecomité van de Spelen en het EOC samen "een spectaculaire derde editie van Europa's belangrijkste sportevenement zullen afleveren". 

Agendapunten waren o.m. : het sportprogramma, competitiekalender, Parijs 2024 kwalificaties, trainingsmogelijkheden, het mediacentre en de faciliteiten en accommodaties voor de pers, de ticketing en procedures, NOC diensten, transport, vrijwilligers, veiligheid. 

Op het drukke programma stond ook een venue tour.