Logo of Team Belgium

Wil jij er volgend jaar in Parijs tijdens de Olympische Spelen ook graag bij zijn om er voor Team Belgium te supporteren? Heb je je nog niet ingeschreven? Maar ben je dat wel van plan? Dan moet je er wel wat vaart achter gaan zetten. Dit zijn de laatste dagen om in te schrijven voor de loting! De kaartverkoop voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024 is nog open tot 31 januari om 18:00. 


Ticketverkoop Parijs 2024: de zaken die jij moet weten nog eens op een rijtje! 

Nu de Olympische Spelen naar Parijs komen, krijg jij de kans om het grootste sportevenement ter wereld van dichtbij mee te maken. De ticketverkoop voor Parijs 2024 ziet er helemaal anders uit dan in het verleden. We zetten de belangrijkste zaken voor jou op een rijtje.  

Eén enkel verkooppunt 
Tot de vorige Olympische Spelen (met uitzondering van Tokyo 2020, waar er geen publiek was toegelaten) kreeg elk deelnemend land tickets toegewezen en kocht je je tickets dus bij een Belgisch agentschap. Voor Parijs 2024 verloopt de wereldwijde ticketverkoop via één officiële website. In totaal zijn er 10 miljoen tickets voor 32 verschillende sporten. Koop dus enkel je tickets via de officiële weg, anders kom je misschien voor een dure verrassing te staan.  

Tickets via loterij  
Om een mondiale stormloop op tickets te vermijden, werd een loterijsysteem in het leven geroepen. Die loterij bestaat uit verschillende stappen:  

1. Schrijf je in voor de loting 

Surf nog tot 31 januari 2023 naar tickets.paris2024.org en registreer je. Het tijdstip waarop je je inschrijft, heeft geen invloed op je kansen voor de loting. 

2. Ontdek de verschillende sporten, locaties en ticketprijzen 

De competities van Parijs 2024 vinden plaats over heel Frankrijk, van Rijsel tot Marseille en zelfs tot in Tahiti voor het surfen! Wil je weten waar en wanneer Team Belgium in actie komt? Schrijf je in voor de Team Belgium Club en blijf op de hoogte van de laatste selecties, kanshebbers en ander nieuws. 

3. Hou je e-mails in de gaten 

Tussen 15 februari en 15 maart 2023 krijg jij misschien een eerste kans om tickets te bestellen. Dat gebeurt via een tijdslot van 48 uur, je moet er dus snel bij zijn. Ben je niet bij de gelukkigen? Geen paniek, er komen na deze eerste fase nog andere verkoopmomenten.  

 4. Stel je ‘Games packs’ samen 

Ben jij geloot voor de eerste fase van de ticketverkoop? Dan kan je aan de slag! In deze eerste fase kan je enkel zogenaamde ‘Games packs’ bestellen, dat zijn pakketten van 3 sessies. Een sessie is een onderdeel van een competitiedag. Daarin worden 1 of meerdere events van een competitie afgewerkt. Je kan maximaal 30 tickets per account bestellen (over alle fasen heen). Ga dus zeker eens te rade bij je familie en vrienden. Tickets voor de ceremonies worden in deze fase nog niet te koop aangeboden.  

Boost je kansen via Club Paris 2024  

Wil je je kansen op je favoriete tickets vergroten? Schrijf je dan in bij Club Paris 2024. Leden van deze club krijgen voorrang bij de eerste fase van de verkoop. Je kansen om geloot te worden stijgen niet, wel om de beste tickets te bemachtigen.  

Losse ticketverkoop  

Vanaf mei 2023 start de tweede fase van de loterij. In deze fase kan je losse tickets kopen. Ook de tickets voor de ceremonies komen hier in verkoop. Enkel wie zich tussen 1 december 2022 en 31 januari 2023 registreert heeft via tickets.paris2024.org, maakt kans om losse tickets te bestellen. In een derde en laatste fase worden de resterende tickets te koop aangeboden. Dat gebeurt zonder loterij, eind 2023. 

Voor bedrijven 

Ben je op zoek naar meer dan enkel tickets? Dan kan je terecht bij GOLAZO/Eventeam, Official Hospitality Sub Distributor voor de Spelen van Parijs, voor travel packages, hospitality packages en VIP packages. Contacteer Katrien Geraedts van GOLAZO (katrien.geraedts@golazo.com) voor meer informatie.  

De weg kwijt?  

Zie je door het bos de bomen niet meer? De Team Belgium Club is er voor jou! Wij houden je op de hoogte van alle deadlines en stappen in de ticketverkoop. Bovendien ontdek je wat er allemaal te beleven valt voor supporters van Team Belgium, in Parijs en in België. Je krijgt ook exclusieve aanbiedingen voor fans van Team Belgium.  

 Nog geen lid van de Team Belgium Club? Registreer je nu via www.teambelgiumclub.be.