Logo of Team Belgium

Tijdens een persconferentie op Lanzarote waar Team Belgium momenteel vertoeft voor een multidisciplinaire stage - de laatste vóór de Olympische Spelen in Rio van volgend jaar - maakte het BOIC een resultatenanalyse van de Belgische atleten op de laatste internationale competities. Top 8- en medailledoelstellingen worden op een later tijdstip meegedeeld samen met de ministers van Sport.

Om iedereen op te roepen zich achter de atleten van Team Belgium te scharen, ontwikkelde het BOIC een bijzonder originele sensibiliseringscampagne. De campagne wordt gelanceerd op 14 november.

Op 266 dagen voor de openingsceremonie van de OS in Rio maakte Eddy De Smedt, de chef de mission van Team Belgium, een stand van zaken op. “De resultatenanalyse leert ons dat sommige van de atleten nu reeds schitteren en dat vele anderen een groot potentieel hebben. De gemeenschappen en het BOIC stellen uiteraard alles in het werk om de atleten die zich voorbereiden op de Olympische Spelen van Rio optimaal te begeleiden. Het is vandaag evenwel nog voorbarig om medaille- en top 8 ambities te uiten. We komen hier later zeker op terug en zullen te gepasten tijde samen met de ministers van Sport haalbare doelstellingen formuleren,” lichtte Eddy De Smedt toe.

Team Belgium heeft de steun van iedereen nodig

“Ik maak van deze laatste stage gebruik om iedereen op te roepen de atleten van Team Belgium, die van 5 tot 21 augustus 2016 in Rio het beste van zichzelf zullen geven, aan te moedigen,” leidde Pierre-Olivier Beckers de persconferentie in.

De internationale concurrentie in topsport is vandaag de dag een feit waarmee we rekening moeten houden. Tijdens de OS van Londen in 2012 wonnen 79 landen een medaille. Dat is twee keer meer dan tijdens de OS van Seoul in 1988 (toen wonnen 46 landen een medaille).

Team Belgium heeft meer dan ooit de aanmoedigingen en steun nodig van de hele bevolking.

Premies voor atleten en coaches in Rio

“Zonder de steun van onze partners zouden we heel wat zaken simpelweg niet kunnen organiseren. Ik wil in het bijzonder de bijdrage van het Fonds Baillet-Latour vermelden. Het Fonds financiert de premies voor de atleten en coaches die een medaille of een top 8-plaats behalen op de Spelen. Uiteraard mogen we ook de steun van de Nationale Loterij, de Gemeenschappen en al onze institutionele en commerciële partners niet vergeten,” vervolledigde de CEO van het BOIC, Philippe Vander Putten.

Sensibiliseringscampagne Team Belgium met Netsky

Tot slot stelde Philippe Vander Putten de sensibiliseringscampagne voor. De lancering gebeurde in aanwezigheid van producer en DJ Netsky die met zijn bekende hit ‘Rio’ de spot een typisch Braziliaanse atmosfeer geeft.

Evenementen Road to Rio

Het BOIC organiseert, in samenwerking met het VBO, verschillende evenementen in het kader van het programma ‘Road to Rio’. De ‘Catwalk to Rio’ is het volgende event dat op het programma staat. Op 10 maart 2016 veroveren olympische en paralympische atleten samen met professionele mannequins de catwalk in Tour & Taxis. Ze zullen er de olympische uitrusting voor Rio 2016 showen.

Tot slot deed Philippe Vander Putten een oproep aan alle Team Belgium fans om van 5 tot 21 augustus 2016 massaal naar Oostende te komen. “De supporters van Team Belgium die niet naar Rio gaan, kunnen de Belgische atleten komen aanmoedigen in het ‘Rio House’ op het strand van Oostende. Dat wordt dé verzamelplaats voor alle fans, met optredens, een groot scherm met de beelden van de Spelen, rechtstreekse radio-uitzendingen, vuurwerk, sportinitiaties … allemaal in een warme Braziliaanse sfeer!”

Verkoop tickets OS

“Uiteraard kan u ook ter plaatse onze atleten gaan aanmoedigen. Voor wie naar Rio afreist, zijn er nog tickets beschikbaar via Eventeam, het officiele reis- en ticketagentschap voor Rio 2016,” besloot Philippe Vander Putten.


Volg Team Belgium op zijn weg naar Rio 2016, schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.