Logo of Team Belgium

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de winnende medaille gekozen voor de Jeugd Olympische Winterspelen van Lausanne 2020. Het ontwerp is van de 20-jarige Nieuw-Zeelander Zakea Page en is getiteld "Beauty In Diversity" of "Er zit kracht en schoonheid in verscheidenheid.” 

Het ontwerp werd geselecteerd uit zo’n 300 projecten uit 60 landen.

Zakea Page: "Ik werd geïnspireerd door het citaat van de Amerikaanse schrijfster, dichteres, zangeres, danseres, burgerrechtenactiviste en hooglerares amerikanistiek, Maya Angelou: "Er zit kracht en schoonheid in verscheidenheid.” Deze uitspraak strookt volledig met de filosofie van de Jeugd Olympische Spelen: een feest van uitmuntendheid, cultuur en menselijkheid.

De spiraal op de medaille staat voor het respect, de vriendschap en uitmuntendheid die jonge atleten op de Jeugd Olympische Spelen ervaren. De spiraal viert ook het harde werk en de toewijding van elke atleet.

Zakea Page zal er ook bij zijn tijdens de derde editie van de Jeugd Olympische Winterspelen in Lausanne in 2020. Hem valt de eer te beurt om de medailles uit te reiken aan de atleten.

Tweede en derde plaats
De jury selecteerde ook twee andere ontwerpen. Op de tweede plaats kwam het ontwerp van de Fransman Johan Poizat, 28 jaar, met zijn werk "De ster van de Alpen ben jij".
De derde plaats was voor Mishael Jacob Pueblas, 30 jaar oud, uit de Filippijnen, zijn ontwerp was genaamd "Vleugels van een kampioen".

De Jeugd Olympische Spelen
Voor de derde editie van de Jeugd Olympische Winterspelen verzamelen de beste jonge wintersporters uit de hele wereld in Lausanne, de thuisstad van het Internationaal Olympisch Comité. De Jeugd Olympische Spelen staan voor een mix van topsport, cultuur en educatie voor jongeren tussen 15 en 18 jaar.

Lausanne 2020 in cijfers:

. 1880 atleten uit meer dan 70 landen, 8 sporten en meer dan 3000 vrijwilligers
. Openingsceremonie: 9 januari 2020
. Sluitingsceremonie: 22 januari 2020