Logo of Team Belgium

De Belgische roeifederatie heeft Ward Lemmelijn, in de skiff, en Ruben Claeys en Pierre De Loof, in de dubbeltwee, geselecteerd voor de laatste olympische kwalificatieregatta, die van 15 tot 17 mei op de Rotsee in het Zwitserse Luzern plaatsvindt.

Bij de olympische kwalificatieragatta in het Italiaanse Varese werd Lemmelijn begin deze maand pas dertiende. "Uiteraard is de kans klein dat hij zich in Luzern wel plaatst, maar het is belangrijk dat hij ervaring opdoet. Dit maakt deel uit van zijn groeiproces", klinkt het bij de federatie.

Toptalent Lemmelijn is wereldkampioen indoor, maar roeide in Varese pas zijn eerste internationale wedstrijd op water. Claeys en De Loof werden afgelopen weeken nog veertiende op het EK in Varese. De meeste van hun tegenstanders daar, hadden hun olympisch ticket al op zak en zullen ze dus niet terugzien in Luzern. Wel krijgen ze er de concurrentie van boten uit Australië, Canada en de Verenigde Staten.

Een week na de kwalificatieregatta's komen Tim Brys en Niels Van Zandweghe, al geplaatst voor Tokio, in actie in de lichte dubbeltwee op de wereldbeker in Luzern (21-23 mei).

Belga