Logo of Team Belgium

Let's Move: het IOC lanceert ‘Let’s Move street Challenge’ voor breakers, BMX'ers en skateboarders

Op 12 september lanceerde het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de Let's Move Street Challenge. Dat is een online wedstrijd waarin BMX-, break- en skateboardliefhebbers worden uitgenodigd om hun beste sportieve en creatieve talent te laten zien. Ontdek hier hoe jij ook kan deelnemen!

Doe mee aan de online videowedstrijd ‘Let's Move Street Challenge’ en misschien wordt jij wel gekroond tot Let's Move Street Challenge-kampioen en krijg je de unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van een Olympisch kwalificatie-evenement.

Inzenden kan van 23 september (0:00 UTC+2) tot 21 oktober (0:00 UTC+2) worden ingediend op Olympics.com, waar je nu al meer informatie over de wedstrijd kunt vinden.

De Let's Move Street Challenge, met de steun van Worldwide Olympic Partner Samsung, is een nieuw Olympisch initiatief van het IOC. Deze unieke digitale wedstrijd daagt atleten* van over de hele wereld uit om hun beste sportieve prestaties en creatieve talent op het gebied van BMX, breaking en skateboarden te laten zien. De wedstrijd is ontworpen om open, toegankelijk en inclusief te zijn en om inspiratiebronnen te bieden voor sportbeoefening: deelnemers worden uitgenodigd om deel te nemen door een 30-seconden durende video in te sturen waarin ze hun beste BMX-, break- en skateboardvaardigheden laten zien.