Logo of Team Belgium

De Olympische Spelen voor badmintonster Lianne Tan zijn jammergenoeg voorbij. Ze verloor in Tokio haar beslissende groepsmatch en grijpt zo naast een ticket voor de achtste finales. Toch reageerde ze achteraf niet teleurgesteld.

Lianne Tan, nummer 38 op de ranking, moest in het Musashino Forest Plaza haar meerdere erkennen in de Indonesische Gregoria Mariska Tunjung (BWF 23). Die haalde het met 21-11 en 21-17. Beide speelsters hadden eerder een lager gerangschikte Myanmarese geklopt en streden tegen elkaar om de groepswinst en de kwalificatie.

"In de  eerste set was mijn spel iets te traag. Ik gaf haar misschien iets te veel kansen. In de tweede set speelde ik zeker op het einde heel aanvallend en goed maar jammer genoeg was het te laat. Als ik vanaf het begin zo had gespeeld, zat er misschien meer in", vertelde ze.

De 30-jarige Lianne Tan moet net als in Londen en Rio de Janeiro inpakken na de groepsfase. "Mijn doel was door te stoten. Ik ben teleurgesteld maar anderzijds kan ik met opgeheven hoofd naar buiten gaan. Ik heb bewezen dat de toppers soms rekening moeten houden met mij, en dat was in 2012 en 2016 niet het geval. Nu kennen ze mij wel wat beter."

Of Lianne Tan, een gediplomeerd tandarts, er over drie jaar in Parijs nog zal bij zijn, laat ze in het midden. "Ik heb geen idee, we zullen zien. Mijn volgende grote doel op korte termijn is het WK in november in Spanje. Ik ga bekijken hoe ik mij voel, hoe mijn prestaties op de grote toernooien zijn. Ik heb nog geen datum waarop ik wil stoppen. Zolang ik het leuk vind en mijn lichaam even fit blijft, ga ik door."

Belga