Logo of Team Belgium

In Lillehammer wordt op dit moment met man en macht gewerkt aan de laatste voorbereidingen om Lillehammer 2016 legendarisch te maken. In december reisden de Noren naar Athene om het Olympisch vuur te halen en sinds begin januari verwelkomen verschillende Noorse steden de Olympische vlam. Tijdens de fakkeltocht zorgt het Noorderlicht voor een unieke sfeer rond de Jeugd Olympische Spelen.

(c) Anthony Edgar

Naast het doel om goed te presteren staat tijdens de JOS ook de verdere ontwikkeling van de atleten centraal. Het Learn & Share programma van het IOC focust op verschillende thema’s waardoor de atleten zich op de best mogelijke manier verder kunnen ontwikkelen tot volgroeide topsporters die in de toekomst kunnen blijven presteren op het hoogste niveau. Kookworkshops om een gezonde levensstijl te ontwikkelen, blessurepreventie, het ontwikkelen van cruciale competenties zoals plannen en timemanagement, mediatraining, ... kortom het Learn & Share programma is zeer breed en zorgt ervoor dat hun deelname aan de JOS ongetwijfeld een leerrijke ervaring wordt.

Lillehammer 2016 en het IOC treffen de laatste voorbereidingen voor het Learn en Share programma en ook de Young Ambassadors slaan de handen in elkaar om er voor te zorgen dat ze hun atleten op de best mogelijke manier kunnen begeleiden. Maar ook de groepssfeer van Team Belgium zit goed. De negen Belgische atleten beoefenen wel allemaal een individuele sport, de Belgische delegatie, o.l.v. Chef de mission Gert Van Looy en de Young Ambassador Nicky van Rossem zal als een hecht team afreizen naar Lillehammer. Het BOIC organiseert voor het vertrek een teambuilding waardoor de atleten elkaar op voorhand leren kennen en waarbij het creëren van een goede groepssfeer prioritair is. Op deze manier zullen de jonge atleten elkaar motiveren en aanmoedigen tijdens hun competities maar ook het uitwisselen van persoonlijke ervaringen omtrent topsport zal een meerwaarde zijn.

Iedereen is er van overtuigd dat Lillehammer 2016 een unieke en onvergetelijke ervaring zal zijn en de atleten staan haast te popelen om te vertrekken. Zo goed als alle voorbereidingen zijn getroffen en het is nu enkel wachten tot 9 februari om af te reizen naar Noorwegen. Op 12 februari zal dan uiteindelijk het grote Olympische vuur in Lillehammer worden aangestoken tijdens de openingsceremonie.

De avonturen van Team Belgium in Lillehammer zijn te volgen op onze webpagina'sFacebookTwitter en Instagram.