Logo of Team Belgium

Lize Broekx finishte in de schaduw van Hermien Peters als vijfde in de olympische C-finale van de K1 500 meter, waarmee ze als 21e eindigde. Na afloop kon de Limburgse leven met het resultaat.

"Ik ben tevreden want ik heb er alles uitgehaald. Mijn halve finale was heel goed, al had ik misschien wel op de B-finale gehoopt. Daarna vond ik mijn C-finale ook goed, maar beter zat er niet in. Ik was helemaal kapot." Hermien Peters, haar partner in de K2, deed het donderdag uitstekend door naar een zesde plaats in de A-finale te varen. Dat resultaat verraste Broekx niet helemaal.

"Ik had het wel een beetje zien aankomen. Gisteren deed ze het heel goed (met de toptijd in de reeksen, red) en toen ik zag dat we samen in de halve finales lagen, wist ik dat ze extra gemotiveerd zou zijn. Hermien ziet mij een beetje als haar 'kryptonite' (een verwijzing naar het explosief kryptoniet, red). Ik stimuleer haar in elke training, elke wedstrijd. Haar zesde plaats is voor mij ook een beloning. Al vijf jaar werken we intens samen."

Belga