Logo of Team Belgium

Een zilveren en een bronzen medaille, een vijfde plaats en een zege in de B-finale: dit is het hoopgevende resultaat waarmee technisch directeur kajak Bob Maesen en zijn nationale kajakploeg terugkeren van de wereldbeker sprint in het Poolse Poznan.

Lize Broekx en Hermien Peters zorgden met zilver in de K2 500m voor de beste uitslag. Lize Broekx won ook nog individueel brons in de K1 500m. Twee olympische disciplines bovendien.

"Lize Broekx zette een enorme stap vooruit. Vooral de professionele manier waarop ze nu het topkajakken kan benaderen, gaf een opmerkelijk verschil. Op Hongarije na waren alle sterke kajakfederaties in Poznan aanwezig en dus hebben die twee medailles toch wel een volwaardige inhoud", zegt Maesen.

"De enige schaduwvlek die er boven deze prestaties hangt, is de kwetsuur van Hermien Peters, die haar in de K1 500m tot opgave noopte. We zullen pas woensdag na een medische screening en evaluatie beslissen of Hermien vrijdag zal starten in de World Cup II regatta, die op de Wedaubaan van Duisburg worden gevaren. Het lijkt me logisch dat we geen enkel risico lopen en Hermien op dit tijdstip van het seizoen de nodige tijd gunnen om volledig te revalideren. Lize kan dan vanaf vrijdag wel proberen haar progressie in de K1 500m te bevestigen."

Bron: Belga