Logo of Team Belgium

Loena Hendrickx is vrijdagavond met een totaalscore van 208.44 punten, een persoonlijk record, op een knappe vijfde plaats geëindigd op het WK kunstschaatsen in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Na het korte programma, waarin ze een fout maakte en pas op de tiende plaats eindigde, zette de 21-jarige Hendrickx vrijdag de beste vrije kür uit haar loopbaan neer. Die leverde haar 141.16 punten op, hetgeen haar totaalscore op 208.44 bracht. Dat is beter dan haar vorige beste prestatie, een maand geleden bij de Challenge Cup in Den Haag (204.68). Onze landgenote is meteen ook zeker van deelname aan de Olympische Winterspelen van komend jaar in de Chinese hoofdstad Peking.

Ook deze wereldkampioenschappen werden volledig gedomineerd door de Russische kunstschaatssters, die met drie het podium bevolken. Het goud ging naar de amper zestienjarige Anna Shcherbakova, met een totaal van 233.17 punten. Elizaveta Tuktamysheva, de wereldkampioene van 2015, was met 220.46 goed voor zilver. Het brons ging naar Alexandra Trusova (217.20), eveneens zestien jaar oud.

Belga