Logo of Team Belgium

Loena Hendrickx mocht vandaag in actie komen in Peking. Na haar korte kür staat ze op de zevende plaats in de individuele competitie van het kunstschaatsen.

In het Capital Indoor Stadium kwam ze als 23e (op 30 deelneemsters) aan de beurt. Op de tonen van Caruso van Lara Fabian schaatste ze naar een score van 70,09 punten, ruim onder haar persoonlijk record van 76,25 punten, dat ze in januari op het EK in Tallinn neerzette.

"De focus was er niet helemaal", vertelde ze na afloop. "Ik heb echt stress en adrenaline nodig om te presteren. Ik miste dat een beetje. Het viel me op dat er weinig applaus was. Dat heb ik wel nodig. Misschien moet ik mezelf iets meer oppeppen voor de vrije kür van donderdag. Ik was heel zelfzeker en wist dat ik het kon. De trainingen gingen foutloos, en dat wou ik vandaag ook doen. Ik moest het gewoon laten zien, en dat heb ik niet gedaan. Dat is heel erg balen."

Bij de dubbele axel zette Loena haar hand op het ijs. "Mijn afsprong was iets te traag, waardoor mijn lichaam iets later reageerde. Ik landde wat vroeger dan voorzien, en dan moest ik even een handje bijzetten".

"Maar uiteindelijk heb ik nog een heel netjes programma neergezet. Hopelijk kan ik het omgekeerde doen van wat ik op het EK heb gedaan en hier een mindere korte kür en een hele goede vrije kür doen. Daar gaan we voor."

Loena's broer en coach Jorik zag "zeker geen slechte prestatie". Maar hij vond dat er meer in zat. "Op de Spelen wil je gewoon het beste van jezelf laten zien. In eerste instantie ben je ontgoocheld, maar de score is uiteindelijk nog mooi. Er is geen ramp gebeurd."

Loena Hendrickx komt donderdag bij de finaleronde opnieuw in actie, dan doen de kunstschaatssters hun vrije kür.

Belga