Logo of Team Belgium

Voor haar eerste deelname aan de finale van de Grand Prix kunstschaatsen, waarin de zes beste schaatsers van het seizoen samenkomen, bezorgde Loena Hendrickx België een eerste podiumplaats met een derde plaats, ondanks een val tijdens haar vrij programma.

"Ik ben verrast met de resultaten van vandaag (zaterdag) en ook echt teleurgesteld over mijn schaatsen van vandaag. Het was niet erg goed en ik weet dat ik beter kan. Ik ben blij dat ik mijn derde plaats (die ze vrijdag na het korte programma had) heb behouden en ik zal hard blijven werken om sterker terug te komen voor de Europese kampioenschappen", vertelde de 23-jarige Antwerpse aan de website van de Internationale Schaatsunie (ISU), naast haar coach, haar broer Jorik Hendrickx en haar choreograaf Adam Solya.

De andere schaatsers hadden zaterdag veel problemen op het ijs, zoals de wereldkampioene en bronzen medaillewinnares op de Olympische Winterspelen in Peking, Kaori Sakamoto uit Japan, die na het korte programma aan de leiding ging, maar twee keer ten val kwam. Ze zal als 5e eindigen.

Loena Hendrickx legde ook uit dat ze aan haar sprongen moest werken en "met het oog op de Euro is er nog veel werk aan de winkel", voegde de jonge Belgische toe, die als vice-wereldkampioene en enige Europese in Turijn de favoriet zal zijn voor de Europese kampioenschappen in Finland van 25 tot 29 januari, bij afwezigheid van de Russische schaatsers.


Belga