Logo of Team Belgium

Kunstschaatsster Loena Hendrickx maakt over twee weken haar rentree. Na een wedstrijdpauze van anderhalf jaar doet Hendrickx mee aan de 52e editie van de Nebelhorn Trophy, die van 23 tot en met 26 september wordt gehouden.

De rijdster uit Arendonk bewaart goede herinneringen aan de wedstrijd in het Duitse Oberstdorf. Twee jaar geleden boekte ze daar haar beste resultaat. Achter olympisch kampioene Alina Zagitova uit Rusland en de Japanse Mai Mihara eindigde ze als derde. Bovendien was het de enige keer dat ze in het eindklassement meer dan 200 punten (204,16) verzamelde. 

Als gevolg van blessures is de 20-jarige Hendrickx vorig seizoen niet op wedstrijden in actie gekomen. Haar laatste wedstrijd dateert van maart 2019. Op het WK in Japan eindigde ze toen als twaalfde. Ook dat seizoen kende ze veel blessureleed. In 2018 leverde ze haar beste prestatie op een internationaal kampioenschap: vijfde op het EK in Moskou. 

Tijdens het WK van 2021 is een startbewijs te halen voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking. Eind vorig seizoen werden bij Hendrickx een aantal blessures (gescheurde pezen in de linkerbeen en -voet, enkeldistorsie rechts) gemeld. Daardoor kon zij veel minder trainen dan noodzakelijk is. 

Bij het herstel had de rijdster de steun van specialisten van het BOIC, onder wie chirurg Johan Bellemans. Voor het toernooi in Oberstdorf hebben zich dertig schaatssters uit vijftien landen aangemeld. Op de deelneemsterslijst ontbreken Russische rijdsters. Ook Japanse schaatssters zijn er door de coronabeperkingen niet bij.

Belga