Logo of Team Belgium

Op 14 maart – op 500 dagen voor de Olympische Spelen starten - wordt aan de voet van het Atomium, de ‘Terre de Jeux 2024’   Round the World Relay gelopen. Wil jij deel uitmaken van deze unieke ervaring? Nodig je collega’s, familie, vrienden en buren uit en loop samen met Olympiërs Thomas Briels, Noor Vidts mee op 14 maart. Schrijf je in en maak kans op een startnummer voor de 10km tijdens de ‘Marathon Pour Tous’ van de Olympische Spelen van volgend jaar. 

Droom jij ervan om volgend jaar tijdens de Olympische Spelen de ‘Marathon Pour Tous’ mee te lopen. Voor het eerst in de geschiedenis kun je deze mythische afstand op hetzelfde parcours lopen als de topatleten tijdens de Olympische marathon in 2024 van Parijs. Zin om er bij te zijn? Dit is je kans: loop op 14 maart met ons mee de estafette Terre de Jeux 2024 en misschien win jij wel dat startnummer (er is één startnummer voor vrouwen en één startnummer voor mannen te winnen). Zet je loopschoenen al klaar maar schrijf je eerst hier in.  

Het parcours van 14 maart
Vertrek 9u en aankomst 10u aan de voet van het Atomium in Brussel.
- Er wordt gelopen in het park van Laken.
- Afstand : 1 km
- Iedere deelnemer krijgt een T-Shirt Parijs 2024 cadeau (zolang de voorraad strekt).

Ik neem deel aan de estafetteloop Terre de Jeux 2024 en maak kans op een één van de 2 startnummer voor de Marathon Pour Tous!

Klaar? Hou je inbox in de gaten, je krijgt van ons een bevestiging van je inschrijving en alle nodige praktische informatie. 


Mass Participation Marathon (Marathon pour tous Paris 2024) 

Je hebt geen startnummer gewonnen en wil toch deelnemen aan de Marathon pour Tous Parijs 2024’ dan zijn er drie manieren waarop je aan een startbewijs kan geraken. Wij zetten ze voor jou op een rijtje! 

Voor het eerst in de geschiedenis wordt ook het grote publiek uitgenodigd om de Olympische marathon tijdens de Olympische Spelen in Parijs te lopen, op hetzelfde parcours als de topatleten. Deelnemen aan de Mass Participation Marathon (Marathon Pour Tous) is zelfs volledig gratis.  

In tegenstelling tot vele grote marathons, wordt je niet op de traditionele manier uitgeloot voor Parijs 2024. Lopers kunnen zich inschrijven voor de loting die begin 2024 plaatsvindt, maar daar moet je eerst wel wat voor doen. Je kan jezelf inschrijven door mee te doen aan verschillende uitdagingen op drie verschillende platformen: 

  • Via de app ‘ClubParis2024’: lopers moeten zo’n 4 keer per jaar sportuitdagingen voltooien OF een dagelijkse activiteit volbrengen om 100.000 punten te verzamelen via de Club (voor 31 december 2023). 

  • Via de mobiele app van de Mass Participation Marathon: lopers moeten 4 keer per maand een looptuidaging voltooien. 

  • Via het Instagramaccount van @teamorangerunning: lopers moeten deelnemen aan verschillende uitdagingen (deze zijn nog niet bekend). 

 Programma olympische marathon
Marathon mannen: zaterdag 10 augustus – 07:00
- Marathon vrouwen: zondag 11 augustus – 07:00