Logo of Team Belgium

Op 6 april, de dag waarop in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen van start gingen, vieren we de Internationale Dag van Sport voor Ontwikkeling en Vrede. Ter gelegenheid daarvan organiseert Brussels Plays 4 Peace op 10 april een aflossingsmarathon op de piste van het Koning Boudewijn stadion. De aflossingsmarathon staat onder de bescherming van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. Loop mee voor vrede en ontwikkeling!

De winsten van de marathonloop zijn voorbehouden aan de vereniging Belgium Plays 4 Peace en gaan naar de aankoop van sportmateriaal voor wezen, kinderziekenhuizen, jeugdhuizen, ...

Belgium Plays 4 Peace oogt voor sportbeoefening en de waarden ervan als opvoedingsinstrument van de jongere generaties en gelooft in sport als vector voor sociale stabiliteit en de verzoening van dialoog tussen de gemeenschappen.

Wanneer sport wordt ingezet in het onderwijs voor ontwikkeling en vrede kan dit op lokaal, nationaal en internationaal niveau de samenwerking bevorderen en ook de solidariteit, tolerantie, begrip, sociale integratie en de gezondheid. De intrinsieke waarden van sport zoals de teamgeest, eerlijkheid, discipline, respect voor de tegenstander en de spelregels zijn overal ter wereld erkend en kunnen worden gebruikt ter bevordering van de solidariteit, sociale cohesie en vreedzame co-existentie.

Sport is een instrument van vrede. Omdat sport mensen samenbrengt en apolitiek is, werd door middel van sport dikwijls de dialoog hersteld tijdens politieke, culturele of religieuze spanningen.

Door sportevenementen, gaande van gewone wedstrijden tot grote competities, kunnen gemeenschappen, volkeren of hele naties zich met elkaar meten met inachtneming van de spelregels en met respect voor het individu.

Meer info en inschrijven kan op www.brusselsplay4peace.be