Logo of Team Belgium

Belgisch kampioene Lotte Kopecky (SD Worx) heeft zondag de 19e Ronde van Vlaanderen voor vrouwen gewonnen. In een sprint liet ze de Nederlandse Annemiek van Vleuten (Movistar) en Chantal van den Broek-Blaak achter zich. Lotte Kopecky is de tweede Belgische vrouw die de Ronde wint, na Grace Verbeke in 2010.

"Dat ik hier als winnaar zit van de Ronde van Vlaanderen is te danken aan al mijn ploeggenotes", vertelde Lotte Kopecky. "Ik denk daarbij dan aan Chantal van den Broek-Blaak in het bijzonder. Wat zij allemaal voor mij hebben gedaan grenst aan het ongelooflijke. Chantal is trouwens een oud-winnaar van de Ronde. Met SD Worx hebben wij deze hele koers gecontroleerd."

De laatste kilometers verliepen zenuwslopend. "We kregen vanuit de volgwagen mee dat we Annemiek van Vleuten ook wat werk moesten laten doen. Wij hadden toen 25 seconden. Ik vond niet dat we toen al moesten gaan speculeren. Ik weet dat ik snel ben in de spurt en dat ik Annemiek van Vleuten de baas kan. Dat liet ik eerder dit seizoen ook al zien in de Strade Bianche. Ik was tevreden dat Chantal zo op kop kon blijven doorgeven. Dit is een schitterende zege. Echt doordringen doet het nog allemaal niet. Ik ben zo tevreden met deze overwinning. Het is allemaal erg overweldigend. Dit is niet alleen een zege die ikzelf heb behaald maar wel de hele ploeg."

Belga