Logo of Team Belgium

Lotte Kopecky heeft haar eerste overwinning van het seizoen beet. In Le Samyn sprintte ze naar de zege voor Emma Norsgaard en Chloe Hosking.

Kopecky strandde zaterdag nog op de vierde plaats in de Omloop, dinsdag was ze wel aan het feest. Ze klaarde de klus in de sprint. "Mijn sprint verliep heel goed", vertelde ze meteen na de finish in het flashinterview. "Evy Cuypers trok de sprint voor me aan en daarna was het aan mij om het af te maken. Ik voelde me goed, ik werd in de vijf laatste kilometer perfect gepositioneerd en moest geen trap te veel geven. Ik kon vertrouwen op mijn ploegmaten. Emma (Norsgaard) zette volgens mij iets te snel aan, want de wind blies fel tegen, en dat ik geduld moest hebben om op het juiste moment mijn sprint te beginnen." 

En dat bleek. Ze won uiteindelijk met gemak. "Het is moeilijk om van mezelf te zeggen dat ik de sterkste was vandaag, maar ik had wel een goed gevoel. Vandaag wilden we gewoon vlammen, koersen met de ploeg en dan is het wel mooi dat je na zo?n wedstrijd nog iets in de benen hebt in de sprint." Kopecky pakt daarmee haar eerste zege in de Belgische driekleur en haar eerste voor haar nieuwe team in haar tweede wedstrijd voor Liv Racing. "Het is wel leuk om de ploeg een eerste zege te schenken", aldus Kopecky. ?Dat is altijd fijn zo vroeg op het seizoen."

(Belga)