Logo of Team Belgium

Lotte Kopecky is zaterdag als tweede geëindigd in Paris-Roubaix Femmes, de vrouwenversie van de Noord-Franse kasseikoers voor de WorldTour. De Italiaanse Longo Borghini finishte als eerste.

Na een chaotische beginfase, waarin veel van de schaduwfavorieten met pech af te rekenen kregen, forceerde topfavoriete Lotte Kopecky ruim vijftig kilometer voor de finish zelf een beslissing op de strook van Auchy naar Bersée. Ze kreeg het gezelschap van de ervaren Italiaanse Marta Bastianelli en Europees veldritkampioene Lucinda Brand, maar ondanks het afremwerk van de ploeggenotes van Kopecky in de achtervolging bleef de voorsprong van de drie beperkt.

Na een vlucht van twintig kilometer werden ze teruggegrepen door het eerste achtervolgende peloton. Daarna sloeg de Italiaanse Elisa Longo Borghinitoe. De Italiaanse kampioene ging 34 kilometer voor Roubaix op haar eentje aanvallen en sloeg een kloof van ruim een halve minuut. In de achtervolging probeerde Kopecky het tij te keren met een versnelling op het beruchte Carrefour de l'Arbre, maar daar slaagde ze niet in. 

Op de wielerpiste van Roubaix trok Lotte Kopecky wel nog de sprint om de tweede plek naar zich toe.

"Ik voelde me best wel goed en we hadden de wedstrijd goed in handen, maar in een 'split second' veranderde de hele situatie en waren we op achtervolgen aangewezen. De ontgoocheling overheerst", reageerde ze na afloop.

Belga