Logo of Team Belgium

Remco Evenepoel heeft zondag voor het tweede jaar op rij de Waalse klassieker Luik-Bastenaken-Luik gedomineerd. Hij kwam over de finish op de Quai des Ardennes in Luik met de regenboogtrui om zijn schouders.

"Ik heb een fantastisch gevoel om met deze mooie trui over de streep te zijn gekomen", legde Remco Evenepoel uit. "Het zal een mooie foto zijn voor in mijn kamer. De wedstrijd was lang en zwaar, vooral in de laatste twee uur toen de regen begon te vallen. De weg werd glad, vooral op de klim van La Redoute waar ik wilde versnellen terwijl mijn achterwiel weggleed."

"Ik wil al mijn team bedanken dat vanaf het begin aan mijn zijde stond. Jumbo-Visma viel vroeg aan, maar wij bleven kalm tot het einde en ons scenario slaagde."

Evenepoel plaatste zijn beslissende versnelling op de nieuwe Cornémont-klim na La Redoute. "Ik wist dat ik daar hard moest pushen om iedereen te laten vallen." De Brit Tom Pidcock, die zijn wiel had vastgehouden, liet definitief los.

Naar aanleiding van de valpartij van Tadej Pogacar toonde Evenepoel zich solidair met de Sloveen, die als zijn voornaamste tegenstander werd aangekondigd. "Ik hoorde een verschrikkelijk geluid. Je wil nooit dat een renner valt. Maar dat is de koers. Ik stuur Tadej Pogacar al mijn steun en al mijn kracht. Ik hoop dat hij in orde is. Het is jammer dat hij de race niet kon uitrijden. Dat is de koers, ik heb die momenten ook gehad."


Belga