Logo of Team Belgium

Op 27 november waren de deelnemers van de permanente vorming ‘Management in sportorganisaties’ te gast in het olympisch huis. Philippe Vander Putten, CEO en Eddy De Smedt, Director Elite Sport van het BOIC mochten hen daar verwelkomen en gaven er een uiteenzetting over het algemeen management, de structuren en de missie van de Internationale Olympische Beweging in het algemeen en van het BOIC in het bijzonder. De topsportstructuren, doelstellingen, financiën, en het marketing programma van het BOIC werden toegelicht.

De vorming, beter bekend als de Belgian Olympic Academy, heeft als voornaamste streefdoel om de kwaliteit van het management in sportorganisaties te verbeteren.

Deze unieke management opleiding met de Olympische waarden als rode draad gaat om de twee jaar door en is een samenwerking tussen het BOIC, het UCL en de UGent. De drie partners streven ernaar om via deze opleiding de professionalisering in de sportsector te vergroten. Gedurende een academiejaar krijgen sportmanagers, verantwoordelijken in de sportwereld en toekomstige leidinggevenden in de sportwereld les van Belgische en internationale topexperts in de diverse topics van management, aangevuld met excursies en een driedaagse opleiding aan het IOC te Lausanne. Naast de lessen, die doorgaan op vrijdagnamiddag, waarderen de deelnemers ook het alumni netwerk van de Belgian Olympic Academy.