Logo of Team Belgium

Golfspeelster Manon De Roey (30) heeft zaterdag haar allereerste zege behaald op de prestigieuze Ladies European Tour. De Antwerpse schreef de Aramco Team Series in Thailand op haar naam, een met 500.000 dollar gedoteerd event.

Manon De Roey begon op de Thai Country Club golfbaan in het Thaise Chachoengsao als tweede aan de derde en laatste ronde, met twee slagen achterstand op thuisspeelster Patty Tavatanakit. Dankzij een ultieme ronde in 66 slagen wipte De Roey naar de eerste plaats met een totaal van 203 slagen (dertien onder par). Ze haalde het voor de Zweedse Johanna Gustavsson, tweede op drie slagen. Tavatanakit deelt de derde plaats met de Schotse Kylie Henry op vijf slagen van De Roey. 

De Ladies European Tour wordt beschouwd als het tweede belangrijkste circuit in het vrouwengolf na de Amerikaanse LPGA Tour. Het is 25 jaar geleden (in 1997) dat een Belgische een toernooi op dit niveau kon winnen. Toen was Valérie Van Ryckeghem de beste in de Ladies Italian Open. Vorig jaar verdedigde Manon De Roey de Belgische kleuren op de Olympische Spelen in Tokio. Daar werd ze 46e.

"Het is een fantastisch gevoel. Ik wachtte hier al lang op, ik ben heel gelukkig", reageerde De Roey voor de micro van de organisatie toen ze haar trofee overhandigd kreeg. "Ik ben goed begonnen aan dit toernooi en stond gisteren tweede. Ik was vrij ontspannen voor de derde ronde en begon goed met een birdie op de tweede hole. Ik ben geduldig gebleven en lukte goeie putts."

Vorige week eindigde De Roey ook al fraai derde in de Open van Madrid. Ze staat nu derde in de Race to Costa del Sol, het klassement van de Ladies European Tour. De Antwerpse heeft een verklaring voor haar uitstekende vormpeil. "Ik denk dat het komt omdat ik heel hard in mijn spel geloof en ik heel geduldig ben gebleven in de jacht op deze eerste zege. Ik hoopte dat het vorig jaar al zou gebeuren maar het is dit jaar en ik ben heel gelukkig", herhaalde ze.

Belga