Logo of Team Belgium

Manon de Roey zal nog een jaar langer moeten wachten op haar olympisch debuut. Maar de 28-jarige golfster is vastberaden om in die tijd haar recente successen te bevestigen en nog sterker voor de dag te komen in juli 2021.

Op dit moment staat Manon de Roey op de tweede plaats gerangschikt van de Ladies European Tour (LET). Die klassering verdiende ze na drie top 10-plaatsen op de Geoff King Motors Australian Classic Bonville, de Women’s New South Wales Open en de Investec South African Women’s Open.

Golf is een olympische sport, en dus kan Manon dankzij Sport Vlaanderen blijven trainen. “Natuurlijk was ik droevig toen ik het nieuws over het uitstel van de Spelen hoorde,” vertelt ze, “maar gezien de omstandigheden is dat perfect te begrijpen. Ik was er klaar voor en keek er enorm naar uit. Maar ik kan nog een jaar wachten, volgend jaar zal ik nog sterker zijn.”

Haar resultaten verbeteren jaar na jaar sinds ze drie jaar geleden haar debuut maakte op de LET. Manon, de speelster met de tweede langste drive van het circuit, schrijft haar progressie toe aan haar coach Michel Vanmeerbeek. Hij is ook de trainer van Nicolas Colsaerts en Thomas Detry.

“Sinds ik twee jaar geleden van coach veranderde, is mijn swing er enorm op vooruit gegaan. Ook dankzij fysieke training,” legt Manon uit. “Ik doe specifieke oefeningen voor golf om de juiste spieren sterker te maken. Een ingewikkelde en zware activiteit! Op dit moment voer ik die oefeningen uit via video chat. We maken gebruik van de technologie nu we niet meer samen mogen trainen. Deze week heb ik mijn coach twee keer gezien, daarnaast heb ik zelf mijn oefeningen gedaan. En al iedere dag spierpijn gehad!”

Naast het golfen legt Manon puzzels en gaat ze mountainbiken vlakbij haar huis, een activiteit die de wekelijkse squashmatchen met haar broer vervangt. “Te veel trainen doe ik niet graag, ik hou meer van de toernooien. Ik ga trainen, maar het is niet hetzelfde. Leven in deze onzekerheid is niet eenvoudig,” zegt ze. “Maar iedereen moet goed beseffen dat dit virus een reële bedreiging is en dat iedereen moet thuisblijven. Samen kunnen we dit oplossen. Iedereen moet de regels respecteren en dan komen we er samen sterker en gezond uit.”

Bron