Logo of Team Belgium

 Marc Coudron is opnieuw kandidaat voor het voorzitterschap van de Internationale Hockeyfederatie (FIH).  De voormalige voorzitter van de Belgische hockeyfederatie en ex-Red Lion (358 selecties) was vorig jaar ook al kandidaat, maar moest toen haalde Narinder Dhruv Batra de verkiezingen met twee stemmen verschil. De Indiër nam in juli van dit jaar ontslag. De Egyptenaar Seif Ahmed is momenteel interim-voorzitter. De volgende voorzitter wordt op het FIH-congres op 5 november verkozen en zal de termijn van Batra, tot 2024, uitdienen. 

Marc Coudron: "Na zestien jaar voorzitterschap van de Belgische federatie, had ik aangegeven dat ik me met veel passie en verlangen wilde blijven inzetten voor de ontwikkeling van het hockey, maar deze keer op internationaal niveau. Bij de vorige verkiezingen in 2021 lukte het me net niet, ik kwam minder dan procent van de stemmen te kort. Gezien de recente ontwikkelingen heb ik die passie en dat verlangen om me te engageren opnieuw voelen opborrelen. In overleg met mijn familie heb ik daarom beslist om mij kandidaat te stellen voor deze nieuwe verkiezingen. Ik hoop oprecht mee te kunnen werken aan de ontwikkeling van onze sport op mondiaal niveau, altijd de waarden van respect, integriteit, fair play, teamspirit, duurzaamheid en inclusie voor ogen houdend." 

Marc Coudron was lid van de raad van bestuur van 31 mei 2013 tot 10 september 2021. Gedurende dat ambtstermijn was hij er penningmeester en lid van het Auditcomité van 2 juni 2017 tot 10 september 2021. 

Team Belgium wenst Marc Coudron alle succes!