Logo of Team Belgium

Drie topmanagers van BOIC-partners zijn genomineerd voor de 32e editie van deze prestigieuze verkiezing: Manager van het Jaar. Dat zijn Marc Raisière, sinds 2014 CEO van Belfius Bank, Arnaud Feist , CEO van Brussels Airport en de CEO van Ageas, Bart De Smet.

Belfius, een van onze sponsors, is een sociaal geëngageerde bank die haar troepen uitstuurt om de projecten waarin ze gelooft, te steunen. Op 4 en 5 augustus bijvoorbeeld, liepen tientallen Belfius-medewerkers een aflossingswedstrijd tussen Brussel en Oostende, om de olympische vlam op tijd in het Rio House te krijgen voor de inhuldiging aldaar, vóór de opening van de Olympische Spelen van 2016.

Er is geen geheim. Een van de velen bij Belfius die ervan overtuigd zijn dat sport de snelste weg naar sociale cohesie, feest en welzijn is, is zijn CEO, Marc Raisière. Hij is zelf een fervent sportliefhebber en weet dus hoe belangrijk inspanning en zelfoverstijging zijn voor het succes van een onderneming. Hij heeft van challenging een efficiënte brandstof gemaakt om zijn medewerkers te motiveren en ervoor te zorgen dat ze zichzelf overtreffen.

In drie jaar tijd is Marc Raisière erin geslaagd bij zijn teams de noodzakelijke dynamiek tot stand te brengen om van Belfius de voortrekker van een nieuwe bankcultuur te maken. Door de inkomsten te diversifiëren en de kosten te stabiliseren, is Belfius er ondanks een moeilijke economische en financiële context in geslaagd de symbolische kaap van 500 miljoen euro nettowinst te overtreffen, een dividend van 150 miljoen euro uit te keren aan de Belgische Staat en zich op te werpen als een van de meest solide Europese banken.

Die olympische prestaties hebben Trends-Tendances overtuigd om onze CEO, Marc Raisière, te nomineren voor de prijs “Manager van het Jaar 2016”.

De 10.000 medewerkers van Belfius zouden u bijzonder dankbaar zijn mocht u enkele minuten willen vrijmaken om voor hem – en voor Belfius – te stemmen.

Bart De Smet, CEO Ageas (Nederlandse site) en Arnaud Feist , CEO van Brussels Airport (Franstalige site) en fervent tennisspeler, beide partners van het BOIC zijn eveneens genomineerd. 

Als 'Gold' partner van Team Belgium/BOIC deelt AG Insurance de waarden van de Olympische Spelen. Teamgeest en doorzetting, respect voor de ander zijn het hart van de olympische gedachte en van de campagne 'Supporters van jouw leven' van onze partner voor de OS in Rio. 

Bart De Smet :"Een goede manager blijft zichzelf en weet mensen te inspireren. Hij bepaalt het na te streven doel en geeft de richting aan. Maar hij moet ook voldoende ruimte laten voor creativiteit. Een goede manager moet ook openstaan voor kritiek. Ik pleit ervoor de manager van zijn piëdestal te halen. Je mag nog de beste zijn, zonder uitstekend team van medewerkers kun je niets bereiken."

Stemmen kan op verschillende genomineerden en tussen maandag 21 november en vrijdag 2 december.

Ga naar “Manager de l’année 2016” (Franstalige site) of "Manager van het jaar 2016" (Nederlandstalige site).