Logo of Team Belgium

Sinds enkele weken blijft heel België in zijn kot door de Covid-19-pandemie. Dat geldt ook voor de topatleten van Team Belgium, die zo goed als mogelijk proberen te blijven trainen. We nemen polshoogte bij enkelen van hen.
In deze episode: Marjorie Carpréaux. Marjorie is point guard bij de Belgian Cats. In februari veroverden ze in Oostende een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio.

Ondanks de ontgoocheling over het uitstel van Tokio 2020 nam het begrip over de beslissing al gauw de overhand bij Marjorie. “Volgend seizoen wordt nog belangrijker in het licht van de Olympische Spelen,” zegt ze. “Ik ben heel ongeduldig om de Spelen te ontdekken. Mijn doelen blijven hetzelfde: mezelf overstijgen en zowel fysiek als mentaal in topvorm zijn.”

Zoals alle atleten traint Marjorie thuis. Ze gaat lopen en fietsen. Dankzij het materiaal dat ze thuis heeft, kan ze variatie brengen in haar fysieke sessies. Een dag ziet er bij haar ongeveer zo uit: “Opstaan om 9u, dan ga ik lopen. Rond 14u starten mijn oefeningen voor de Belgian Cats, sinds 1 april volgen we een programma via de nationale ploeg. Daarna ruim ik op, bel ik met familie of breng ik tijd door met mijn vriendin, Margaux. Rond 18u45 eten we en daarna houd ik het graag rustig, met Neflix kijken bijvoorbeeld.”

De Belgian Cats blijven in contact met elkaar, maar op afstand. “De Cats zijn een toffe bende, we geven elkaar kleine challenges via sociale media. We sturen elkaar ook berichten of we bellen mekaar. Dat geldt ook voor atleten van andere disciplines. We begrijpen elkaar en steunen elkaar.”

In deze moeilijke periode heeft Marjorie deze boodschap voor de fans van Team Belgium: “Respecteer de maatregelen zo goed mogelijk, blijf thuis en geniet van je familie. Blijf elke dag in beweging. En vergeet niet om te blijven glimlachen!”

Op de Instagramaccount van Marjorie kan je haar dagelijkse training volgen: https://www.instagram.com/lilijo09/?hl=fr