Logo of Team Belgium

Thomas Van der Plaetsen is donderdag met een persoonlijk record van 8332 punten op een knappe achtste plaats geëindigd in de tienkamp. Een olympisch diploma dus voor de 25-jarige tienkamper. Marten Van Riel maakte indruk met een 6e plaats.

"De Olympische Spelen, dat is de absolute top. Ik kom van ver", vertelt Thomas Van der Plaetsen. "Vorig jaar kwam ik niet verder dan 8030 punten, nu zijn dat al 300 punten meer. Ik kan dan ook niet anders dan tevreden zijn met dit resultaat. Nochtans was ik de eerste dag slecht begonnen. Gelukkig loop ik een perfecte afsluitende 1500 meter en kan ik de achtste plaats vasthouden. Het deed me deugd dat ik dit kon neerzetten op zo'n groot kampioenschap."

Marten Van Riel en Jelle Geens debuteerde in de triatlon op de Olympische Spelen. Van Riel maakte meteen indruk en tekende voor een zeer knappe zesde plek in 1u46'03". Jelle Geens eindigde 38e in 1u52'05".

Renée Eykens heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de finale van de 800 meter bij de vrouwen. Ze eindigde op haar eerste Spelen in de eerste halve finale in een goeie 2:00.45 op de vijfde plaats, wat de uitschakeling betekende.

De amper twintigjarige Renée Eykens is heel tevreden met haar race, ook al heeft ze zich niet kunnen plaatsen voor de finale. "Bij aanvang van de halve finale had ik een beetje schrik niet op niveau te zijn. Ik heb tijdens de race bewezen dat ik mijn plaats heb op dit niveau", zegt Eykens.

Pieter-Jan Hannes heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de finale van de 1.500 meter. De 23-jarige Hannes eindigde in het olympisch stadion in de eerste halve finale in 3:43.71 op de twaalfde plaats. In de halve finale van Hannes kwam de beste tijd op naam van de Keniaan Asbel Kiprop (3:39.73). Eerder had Pieter-Jan Hannes zich met een opvallend snellere chrono van 3:38.89 in de reeksen geplaatst voor de halve finales. Hannes' persoonlijk record bedraagt 3:34.49.

Golfster Chloé Leurquin eindigde de tweede dag op de Olympische Spelen met zeven slagen boven par. Halfweg het tornooi staat ze met 15 boven par. Leurquin startte meten met een Bogey en tekende er nadien nog twee op. Op hole acht volgde haar eerste birdie van het tornooi. Uiteindelijk zakte ze weg naar +7 met een bogey en twee double bogeys.