Logo of Team Belgium

Triatleet Marten Van Riel had een gesprek met BOIC-mediapartner, La DH Les Sports. Een gelegenheid om te kijken hoe het onze landgenoot vergaat in deze turbulente tijden. "Het uitstel van de Spelen was niet gemakkelijk te aanvaarden, maar begrijpelijk, gezien de situatie", verklaart Marten, die samen met Jelle Geens, Claire Michel en Valérie Barthelemy, ons nationaal mixed relay triatlonteam, de Belgian Hammers, vormt.

Marten Van Riel is topsporter bij Defensie. Hij was eind vorig jaar in China, daar nam hij deel aan de World Military Games in het Chinese Wuhan … waar hij knap zilver haalde. In Xiamen, won bij zijn debuut op de halve Ironman.

Sindsdien probeert de 27-jarige Limburger zich zo goed mogelijk bezig te houden. "Ik ben aan het trainen om te ontsnappen aan de realiteit... Maar de huidige situatie heeft niets te maken met mijn normale dagelijkse leven. Ik had in Florida moeten zijn om me voor te bereiden op het seizoen, op de Spelen, maar alles is overhoop gehaald door dit coronavirus. 

Marten kan nog steeds lopen, fietsen en zelfs nog zwemmen in Leuven. "Op dit vlak zijn we de afgelopen weken veel beter af geweest dan mijn Franse of Spaanse vrienden, die veel striktere maatregelen kennen.”

Lopen dat is wat Marten ook deed voor de Wings for Life World Run. Sinds 2014 wordt dit fundraisingevenement ieder jaar het eerste weekend van mei georganiseerd. De registratiekosten worden volledig aan de stichting gedoneerd. "Ik doe elk jaar mee met mijn club. Deze keer zou ik de 30km lopen, ik heb nog een tandje bijgestoken tot de mythische afstand van 42,2 km, een marathon dus … .”

Marten Van Riel neemt ook deel aan virtuele wedstrijden. "Die zijn ook leuk natuurlijk, vooral omdat er rasechte lange afstandsloper aan deel nemen, zoals een Frederik Van Lierde of andere buitenlandse triatleten. Maar ik moet toch toegeven dat ik de voorkeur geef aan echte wedstrijden!"

Bron : DH Les sports