Logo of Team Belgium

Snelschaatser Mathias Vosté is 27e geïndigd op de 1000 m tijdens de Olympische Winterspelen in Peking. Eerder eindigde hij op de 29e plaats op de 1500 m.

In de zesde rit tegen Pavel Kulizhnikov zette de naar Friesland uitgeweken Bruggeling een chrono van 1:10.22 op de tabellen. De Russische wereldrecordhouder werd elfde in 1:08.87.

"Ik ben teleurgesteld, ook al heb ik er alles aan gedaan", deed Vosté zijn verhaal. "Mijn eerste 600 was op zich niet verkeerd. Ik was wel een beetje verrast door de snelle start van mijn tegenstander. Maar deze rit is niet wat ik gewend ben. Ik kwam niet in de flow en merkte tijdens mijn rit dat ik gewoon vermogen tekortkom."

Een jaar geleden liep Mathias Vosté een liesblessure op, en dat zorgt nog steeds voor hinder.
"Dat was de ergste blessure die ik ooit gehad heb. Voor het helingsproces heb ik dit seizoen lang op een meer verdedigende manier geschaatst met eerder voorzichtige openingen. Misschien ben ik niet snel genoeg overgeschakeld naar een agressievere manier van racen."

In zijn carrière eindigde hij tot dusver twee keer op de vierde plaats op een wereldbekermanche, telkens op de 1000 m (Nur-Sultan 2019, Heerenveen 2020).
"Ik weet gewoon dat ik kan meedoen met de top. Dat heb ik al laten zien. De komende vier jaar ga ik er echt aan werken om opnieuw dat niveau te bereiken", besloot Vosté

Op de Olympische Spelen van 2018 in PyeongChang werd Mathias Vosté 35e op de 1000 m.

Belga