Logo of Team Belgium

Judoka Matthias Casse, wereldkampioen en bronzen medaillewinnaar op de Olympische Spelen in 2021, bedankte vrijdag zijn voormalige coach Mark van der Ham. De Nederlander verliet zijn post bij Judo Vlaanderen na een periode van vijf jaar. Casse spreekt zelf van een "uitstekende en vruchtbare samenwerking".

"Na vijf jaar uitstekende en succesvolle samenwerking scheiden onze wegen en ga je een nieuwe uitdaging aan", schrijft Casse op zijn sociale netwerken.

"In deze periode heb ik veel van je geleerd, zowel op als naast de mat. We hebben samen ongelooflijke resultaten neergezet en ik ben heel trots op waar ik nu sta in mijn judocarrière"

"Ik wil je bedanken voor de tijd die je me nam, je expertise, je goede raad en de mooie momenten die we samen hebben beleefd. Ik weet zeker dat we elkaar nog zullen tegenkomen en dan kunnen genieten van een lekker kopje thee", besluit Casse.

Van der Ham, 44, werkte sinds 2017 voor Judo Vlaanderen. Hij begon er als coach van de junioren en was daarna verantwoordelijk voor de senior mannen en de beste Nederlandstalige judoka's van ons land. Onder zijn vleugels behaalde Matthias Casse de Europese kampioenstitel in 2019 en de wereldtitel in 2021. De kers op de taart volgde afgelopen zomer in Tokio met een Olympische titel in de categorie tot 81 kg.

Belga