Logo of Team Belgium

Matthias Casse (-81 kg) heeft woensdag goud veroverd op het wereldkampioenschap in Boedapest en levert daarmee de stunt af om de eerste Belgische wereldkampioen bij de mannen te worden. Hij versloeg in de finale het Georgische toptalent Tato Grigalashvilli.

Coach Mark Van der Ham had een fantastisch tactisch plan uitgewerkt om zijn poulain de finale te laten winnen. Onze nummer een van de wereld moest zijn tegenstrever in de finale, Tato Grigalashvilli (IJF 4), tomeloos laten vastlopen in een stevige verdediging met prima counterwerk en dan zou de Georgische aanvalsmachine wel beginnen te sputteren in de verlengingen.

Na 47 seconden in de Golden Score achtte Matthias Casse het moment aangebroken en met een heel krachtige aanval smeet hij Grigalashvili plat op de rug. De wereldtitel was binnen.

Hiermee doet Matthias Casse beter dan Robert Van de Walle die op de WK's van Parijs (1979) en Maastricht (1981) telkens zilver veroverde.  Casse pakte op zijn eerste WK bij de senioren, Bakoe 2018, een 7e plaats en een jaar later op het WK in Tokio zilver. In 2020 vond er vanwege het coronavirus geen WK plaats.

Belga