Logo of Team Belgium

Regerend wereldkampioen Matthias Casse (-81 kg) eindigde als vijfde op de Grand Slam van Parijs na twee keer een kamp tegen een Japanner te hebben verloren. Met het brons van Mina Libeer (-57 kg) op zaterdag en de vijfde plaats van Matthias Casse behaalde België het beste totaalresultaat in Parijs sinds 2016.

Terend op zijn natuurlijk judotalent en oefenend op nieuwe technieken is onze nummer 2 van de wereld erin geslaagd toch nog een vijfde plaats te veroveren.

Maar twee keer moest Matthias Casse zijn meerdere erkennen in een Japanse concurrent. Eerst in de kwartfinale tegen opkomend talent Takeshi Sasaki, die na 2:51 een ippon kon scoren en een tweede keer in de kamp voor brons toen Sataro Fujiwara hem een minuut voor tijd een waza-ari aansmeerde.

Met resoluut aanvallend judo probeerde onze bronzen medaille van Tokio het tij nog te doen keren maar zonder succes.

Matthias Casse won zijn twee andere kampen telkens in de verlengingen. In zijn eerste duel van de dag kon hij na 1:10 een waza-ari scoren tegen het Canadese toptalent François Gauthier Drapeau. In de herkansingen tegen de Duitser Tim Gramkow (IJF 105) werd na 1:26 een aanval beloond met ippon.

Belga