Logo of Team Belgium

Gabriella Willems (-70 kg), vicewereldkampioen Matthias Casse (-81 kg) en Abdul Umayev (-73 kg), de drie Belgische judoka's die zaterdag in actie kwamen op de Grand Slam van Bakoe, hebben alle drie een medaille veroverd in Azerbeidzjan. Willems (25) en Casse (25) pakten zilver, Umayev (22) brons. 

Gabriella Willems (IJF 24) moest in haar finale haar meerdere erkennen in Sanne van Dijke. Na een minuut nam de Nederlandse nummer 2 van de wereld onze landgenote met een beenveeg te grazen en dat leverde de winnende ippon op. Veertien dagen na het zilver op de Grand Slam van Abu Dhabi werd het dus opnieuw zilver voor Willems.

Matthias Casse (IJF 2) liet zich halverwege de finale tegen Saeid Mollaei (IJF 7) verrassen door een traag uitgevoerde counter van de Iraniër, die voor Kazachstan uitkomt. Zo was hij na een waza-ari op achtervolgen aangewezen. Mollaei verdedigde perfect en zo moest de Hemiksemnaar vrede nemen met zilver, al zijn 15e medaille op een internationaal toernooi.

Abdul Umayev (IJF 92) kon zijn laatste kamp van de dag wel winnend afsluiten. In de kamp voor brons tegen de Oezbeek Murodjon Yuldoshev (IJF 9) kon onze landgenoot na drie minuten in de verlengingen de winnende waza-ari scoren. Na het brons in Antalya op 2 april van dit jaar, veroverde Abdul Umayev in Bakoe zijn tweede medaille op een Grand Slam.

Mina Libeer (-57 kg) eindigde op de Grand Slam van Bakoe op de vijfde plaats.

Belga