Logo of Team Belgium

Matthias Casse toonde zich bijzonder tevreden op de online persconferentie die hij gaf na het behalen van het goud op de Grand Slam van Abu Dhabi. "Het bewijst dat ik completer ben geworden als judoka en het frist wellicht het collectief geheugen op van iedereen over mijn uitzonderlijk seizoen."

"Deze gouden medaille bewijst nogmaals dat ik in 2021 de meest constante judoka ter wereld was bij de -81 kg", reageerde regerend wereldkampioen Matthias Casse vanuit Abu Dhabi.

"Nadat ik op de Olympische Spelen de Rus Khubetsov had verslagen, was die vandaag in de finale echt gebrand op revanche maar daar heb ik lekker een stokje voor gestoken. Dit goud geeft verder heel veel vertrouwen omdat het aantoont dat ik zelfs zonder in topvorm te zijn toch een Grand Slam kan winnen. Ik ben fier op mezelf."

Matthias Casse hoopte verder dat de gouden medaille het collectief geheugen nog eens opfrist over zijn uitzonderlijk seizoen. "Ik ben de eerste Belgische mannelijke judoka die er in geslaagd is om wereldkampioen te worden. Ons land heeft een bijzonder rijke judogeschiedenis met vele grote kampioenen en toch heb ik voor de stunt gezorgd om België een allereerste wereldtitel bij de mannen te bezorgen. Daarnaast heb ik dit jaar zilver behaald op het EK en brons op de Olympische Spelen en dus mag ik toch wel spreken van een bijzonder geslaagd seizoen."

Een echt Matthias Casse-effect onder de vorm van meer jeugdleden is er voor het judo niet gekomen. "Wellicht heeft corona belet dat er zo een effect is gekomen. Mensen zetten nu in het algemeen minder snel de stap naar de sportclub. Toch hoop ik door mijn prestaties mensen te begeesteren om aan sport te gaan doen; zowel jong als oud. Het is immers bewezen dat mensen die aan sport doen, minder gemakkelijk ziek worden."

Belga