Logo of Team Belgium

Matthias Casse kijkt met veel judohonger uit naar de Grand Slam van Parijs, waar hij zondag in actie komt. Na het brons in Tokio hoopt hij over drie jaar op goud tijdens de Spelen in de Franse hoofdstad.

Na de Olympische Spelen van Tokio nam Casse één maand verlof om daarna met veel judohonger de trainingen te hervatten.

"Na Tokio was ik helemaal leeg als gevolg van vijf zware jaren richting deze Spelen", reageerde een ontspannen Matthias Casse dinsdagavond tijdens de videoconferentie.

"Ik heb genoten van die maand vakantie, maar vanaf de eerste training was het terug het volop genieten van de trainingen. Dat heeft zonder twijfel te maken met de grote, enthousiaste groep waarmee we nu op de mat staan. Dat potentieel is er al langer, maar na het opheffen van de coronamaatregelen is het pas mogelijk om voltallig de tatami op te komen." Casse hoopt een eerste keer te kunnen pieken op het Europees kampioenschap van eind april in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. "We zijn nu begonnen met een aantal nieuwe technieken, die moeten toelaten om op de Spelen van Parijs olympisch kampioen te worden. In de maanden voor het EK moet er echt niets, maar willen we vooral aan de opbouw werken en lessen trekken uit de competities die we gaan afwerken."

Het voorjaar wordt weliswaar een moeilijke periode voor Matthias Casse. "In januari leg ik mijn laatste vier examens voor de bachelor chemie af en vervolgens moet ik dan nog een aantal stages volmaken. Het wordt een bijzonder moeilijke opdracht om judostages, wedstrijden en studiestages in een haalbare planning te gieten. Maar daarna kan ik mij voor de volle honderd procent toeleggen op het judo. Na mijn judocarrière kan ik nog altijd verder studeren."

Belga