Logo of Team Belgium

Judoka Matthias Casse heeft zich tot vice-wereldkampioen in de klasse tot 81 kg gekroond tijdens de WK-finale judo in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent. Enkel de Georgiër Tato Grigalashvili was hem te sterk af. Hij verloor in de Golden Score met een waza-ari van de nummer een van de wereld.

De Georgiër nam zo revanche, want Casse klopte hem vorig jaar in de WK-finale in Boedapest, om enkele maanden later hetzelfde te doen in de kamp om brons op de Spelen van Tokio.

Voordien was de nummer twee van de wereld in zijn eerste kamp met ippon in de golden score voorbij de Brit Lachlan Moorhead (IJF 39) gegaan. In de derde ronde haalde hij het met ippon van de Kirgies Asad Masabirov (IJF 37), vervolgens bleek hij in de kwartfinales met ippon te sterk voor de Oostenrijker Shamil Borchashvili (IJF 7).

In de halve finales nam hij de maat van de Japanner Sotaro Fujiwara (IJF 12).  Eerder op zondag werd Sami Chouchi (IJF 7) in dezelfde gewichtsklasse uitgeschakeld in de achtste finales, na een nederlaag tegen de Japanner Takanori Nagase (IJF 16). Zijn eerste partij had Chouchi gewonnen met ippon van de Egyptenaar Abdelrahman Abdelghany (IJF 95).