Logo of Team Belgium

Van 21 tot 30 juni neemt Team Belgium met 50 atleten deel aan de tweede editie van de Europese Spelen in Minsk. Wij wensen de Belgische atleten nu reeds alle succes toe en hopen op een mooie medailleoogst. Maar voor het zover is, stellen we graag de medailles aan u voor.

De organisatoren van de Europese Spelen van 2019 in Minsk, Wit-Rusland, maakten gebruik van de symbolische datum van D - 1 maand, dinsdag 21 mei, om zijn medailles te onthullen.

Tijdens de Europese Spelen zullen in totaal 1.084 medailles worden uitgereikt, waaronder 329 gouden en zilveren medailles en 426 bronzen medailles.

Ze zijn gemaakt van een speciale legering, de tompack. Nanodiamanten worden gebruikt om hun coating te versterken, een gepatenteerde technologie ontwikkeld door Wit-Russische wetenschappers.

De productie van een medaille duurt ongeveer 20 uur. Het gewicht is ongeveer 540 gram, de diameter is 9,5 cm, voor 1 cm dik.

De medailles zijn ontworpen door Brama Branding. Op de achterkant van de medailles is de magische bloem "Paparats Kvetka" afgebeeld.