Logo of Team Belgium

Niet alleen de atleten zijn in volle voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs volgende zomer. Ook voor de omkadering rond de atleten worden het intense maanden. Binnen die omkadering vinden we ook de medische staf, onder leiding van Chief Medical Officer Dr. Johan Bellemans. Op 7 en 8 december verzamelde hij, samen met dokter Olivier Henry en Welfare Officer Paul Wylleman voor Team Belgium en dokter Annik Bosmans voor Paralympic Team Belgium, 16 dokters en medische experten van de Olympische Comités van Brazilië, Zwitserland, Zweden, Noorwegen en Nederland op het BOIC. Samen met België vormen deze landen de zogenaamde ‘Club of 6’.

De focus van de vergadering ging uiteraard naar de voorbereiding op de Spelen van Parijs. Door in gesprek te gaan en te leren van andere landen kan ook Team Belgium de werking van de medische staf verder optimaliseren, wat fundamenteel is om een omkadering van topniveau te kunnen bieden. Thema’s zoals COVID-19, anti-doping en mentale gezondheid konden alvast niet ontbreken in de gesprekken.

Chief Medical Officer van het BOIC, Johan Bellemans: “Dit overleg met collega’s van 5 andere landen is van grote meerwaarde voor ons allemaal in ons werk voor onze verschillende Olympische Comités. De medische uitdagingen zijn zeer specifiek, waardoor de uitwisseling van informatie en ervaringen, die nergens anders kunnen verkregen worden, zeer waardevol is in de voorbereidingen op de Spelen van Parijs. We zijn heel trots dat we met een Belgische sessie de werking van dit netwerk verder kunnen zetten.”