Logo of Team Belgium

De Belgische atleten die momenteel actief zijn op de Olympische Spelen in Tokio zullen op vrijdag 3 september in het Koning Boudewijnstadion in Brussel aanwezig zijn op de Memorial Van Damme. Dat heeft de organisatie vrijdag, op de dag van de openingsceremonie in de Japanse hoofdstad, gemeld.

Fans zullen in het Koning Boudewijnstadion de volledige Belgische delegatie kunnen toejuichen. Zij krijgen zo de kans om de leden van Team Belgium te eren en huldigen voor hun prestaties op de Spelen.

"Heel wat sterren uit de atletiek zullen hun eremetaal enkele weken later laten schitteren op de piste van het Koning Boudewijnstadion. Maar, en dat is een goede traditie geworden, ook de volledige Belgische delegatie en onze medaillewinnaars zullen te gast zijn en geëerd worden door het Belgische publiek", luidt het in een mededeling.

"Als slotshow van de meeting zal de volledige delegatie een ereronde afleggen op de piste, op de beats van Regi en Mademoiselle Luna, die het officiële anthem van Team Belgium brengen."

Belga