Logo of Team Belgium

Elise Mertens en Alison Van Uytvanck hebben zaterdag hun eerste ronde in het dubbelspel op de Olympische Spelen verloren. Het Belgische duo moest na één uur en 32 minuten tennis de duimen leggen voor de Spaanse tandem Garbine Muguruza/Carla Suarez Navarro. Het werd 6-3 en 7-6 (7/4)).

Mertens en Van Uytvanck begonnen matig aan de partij en stonden al snel 3-0 in het krijt. Die achterstand kwamen ze nooit meer te boven en de eerste set eindigde op 6-3.

In de tweede set ging het meer gelijkopgaand. Beide duo's verloren één keer hun opslagspel en zo ging het naar een tiebreak. Daarin konden Mertens en Van Uytvanck aanhaken tot 3-3. Nadien maakten de Spaanse vrouwen het verschil met 7-6 (7/4). 

De 25-jarige Mertens is de nummer één van de wereld in het dubbelspel. Ze won eerder dit jaar de Australian Open en Wimbledon in het dubbelspel. De 27-jarige Van Uytvanck is nummer 105 van de wereld in het dubbelspel.

In het enkelspel neemt Elise Mertens (WTA 17) het in de eerste ronde op tegen de Russische Ekaterina Alexandrova (WTA 34). Van Uytvanck ontmoet de Servische Ivana Jorovic (WTA 309).

Belga