Logo of Team Belgium

Elise Mertens verliet Londen zondag met een derde grandslamtitel in het dubbelspel op zak. Aan de zijde van de Taiwanese Su-Wei Hsieh won Mertens zaterdag in de finale van het Russische duo Veronika Kudermetova/Elena Vesnina in drie sets (3-6, 7-5 en 9-7). De 25-jarige Limburgse zal nu thuis enkele dagen rust nemen alvorens naar Tokio te vertrekken voor de Olympische Spelen.

"Het olympisch tennistoernooi wordt niet op gras gespeeld, maar op hardcourt, en daar hou ik wel van", keek Mertens vooruit.

"Ik speel er ook met een andere dubbelpartner (Alison Van Uytvanck, red.). Ik ga proberen mijn ding te doen en dan zien we wel. Ik ga nu even twee of drie dagen rust nemen. Daarna ga ik weer fysiek werken zonder racket. De overwinning op Wimbledon geeft natuurlijk een boost. Alison is ook een goede speelster. In Tokio is alles mogelijk, zoals we ook zagen tijdens onze finale op Wimbledon. Ik vertrek alleszins met vertrouwen."

Het wordt voor Mertens haar eerste deelname aan de Olympische Spelen. Het contrast met Wimbledon zal groot zijn want in Tokio zullen er geen fans op de tribunes zitten. "Dat wordt natuurlijk helemaal anders", legde ze uit.

"Het is altijd leuker voor volle tribunes te spelen. Dat geeft energie. In de finale van zaterdag was het publiek geweldig. We kunnen in Tokio wel op steun van de delegatieleden en de andere spelers rekenen. Ik ben heel fier België te mogen vertegenwoordigen. Ik weet niet of een medaille mogelijk, maar ik ga het maximum geven."

Belga