Logo of Team Belgium

Op de atletiekpiste van het Olympic Park in Rio kwamen maandag vijf Belgen in actie. Hordeloper Michael Bultheel plaatste zich voor de halve finale. Olivia Borlée, Cynthia Bolingo en Jeroen D'hoedt sneuvelden jammer genoeg in de reeksen. Axelle Dauwens kan zich ook niet plaatsen voor de halve finales van de 400 meter horden.

Michael Bultheel plaatste zich voor de halve finales van de 400 meter horden. Hij zette in de vijfde reeks in 49.37 zijn beste prestatie van het seizoen neer.

Jammer genoeg geen halve finales voor Olivia Borlée en Cynthia Bolingo op de 200 meter.
De 30-jarige Olivia Borlée, tijdens de openingsceremonie vlaggendraagster voor Team Belgium, werd in de eerste reeks zevende in 23.53. De zus van Jonathan, Kevin en Dylan bleef zo ver boven haar persoonlijk record (22.98). De 23-jarige Cynthia Bolingo liep in de tweede reeks 23.98 en werd achtste. Ook zij bleef ruim boven haar PR (23.11).

Jeroen D'hoedt kwam in actie in de reeksen van de 3000 meter steeple. De 26-jarige D'hoedt ging voluit zijn kans en liep lange tijd aan de leiding, maar eindigde in de eerste reeks uiteindelijk op een dertiende plaats in 8:48.29, een heel eind boven zijn PR van 8:30.03. Enkel de eerste drie van elke reeks en de zes snelste verliezende tijden stootten door naar de finale.

Axelle Dauwens tenslotte heeft zich jammer genoeg niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 400 meter horden. De 25-jarige West-Vlaamse liet in haar reeks 57.68 optekenen.

Dauwens startte in de vierde van zes reeksen en werd in de buitenbaan ingedeeld. Ze nam een pijlsnelle start en lag halfweg zelfs aan de leiding. In de laatste rechte lijn viel ze echter nog fors terug en zo werd ze pas zevende