Logo of Team Belgium

BOIC-voorzitter, Pierre-Olivier Beckers was geëmotioneerd toen hij zijn laatste woorden sprak op de persconferentie van het BOIC op zondagmiddag in Tokio. Volgende maand treedt hij af als voorzitter van het BOIC, een functie die hij bijna 17 jaar heeft uitgeoefend. Eerder had hij een korte evaluatie opgemaakt van de Olympische Spelen in Tokio:  "missie volbracht".

Het record van zeven medailles, waaronder drie gouden, en 26 top acht plaatsen "zijn buitengewoon geweest", voegde hij eraan toe.

"Deze prestaties komen op een belangrijk moment, want ons land had ze hard nodig (toespeling op de catastrofale overstromingen van deze zomer, noot van de redactie). Het is een geweldige kans om het moreel terug te geven, om trots terug te geven, om onze medeburgers de wil te geven om er weer bovenop te komen in deze moeilijke tijden. Dit is de diepgaande rol van het Olympisme: de wereld een beetje beter maken door sport.

"Over 34 dagen eindigt mijn ambt als voorzitter van het BOIC", besloot Pierre-Olivier Beckers, die zich nu zal wijden aan de coördinatie tussen het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de organisatoren van de volgende Olympische Zomerspelen in Parijs, die zullen plaatsvinden van 26 juli tot 11 augustus 2024.

"Er is een tijd voor iedereen en een tijd voor alles. De topsport en het BOIC zullen baat hebben bij nieuwe ideeën en energie en zij zullen de goede gezondheid van de sport van vandaag versterken. De topsport in ons land en het BOIC zijn gezond en in betere vorm dan in 2004.

Belga