Logo of Team Belgium

Baanwielrenner Moreno De Pauw zet na deze winter een punt achter zijn carrière. Dat maakte de 28-jarige Oost-Vlaming woensdag bekend in een bericht op Instagram.

"Beste fans, ik heb besloten om na deze winter een punt te zetten achter mijn carrière als wielrenner", opent De Pauw zijn boodschap. "De laatste weken/maanden heb ik gevoeld dat ik klaar ben voor nieuwe doelen in mijn leven en om meer tijd met mijn dochter en familie te kunnen spenderen. Ik kijk met veel trots en fierheid terug op mijn prestaties. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en heb dankzij de fiets enorm veel mooie momenten mogen beleven. Ik wil bij deze mijn ploeg Sport Vlaanderen-Baloise en Belgian Cycling bedanken voor alle kansen die zij me de afgelopen jaren gegeven hebben. En uiteraard al mijn fans die me door dik en dun vooruit geschreeuwd en gesteund hebben! Ik ben nog enorm gemotiveerd om mijn carrière in schoonheid af te sluiten en om er deze winter nog eens een knal op te geven! Afspraak alvast op dinsdag 12 november bij de start van de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent in 't Kuipke!"

De Pauw won de Zesdaagse van Gent in 2017 aan de zijde van Kenny De Ketele. Samen schreven ze nog zes andere zesdaagses op hun naam, waaronder die van Kopenhagen begin februari. Met De Ketele won De Pauw in de ploegkoers een keer WK-brons (in 2017) en een keer EK-brons (in 2016).

(Belga)