Logo of Team Belgium

De Red Lions strijden dinsdag op de Olympische Spelen in Tokio om een plaats in de finale. De tegenstander in het Oi Hockey Stadium is India.

Het duel is een heruitgave van de kwartfinale op de Spelen in Rio in 2016. België trok toen met 3-1 aan het langste eind. Ook nu zijn de Lions favoriet, al onderschat de regerende wereldkampioen de komende tegenstander, nummer drie op de FIH-ranking, best niet.

Zo schakelde India in de kwartfinale Groot-Brittannië uit, het enige team tegen wie Tom Boon en co op deze Spelen niet konden winnen. Weliswaar was België in de laatste groepsmatch wel al zeker van de kwalificatie. De wedstrijd begint om 10u30 Japanse tijd  (3u30 in België).

De tweede halve finale gaat tussen Australië en Duitsland (19u, 12u in België).

Beslissende dag voor de kajakkers
Voor de Belgische kajakkers is het dinsdag dé beslissende dag.
Zowel Artuur Peters, in de K1 1.000 meter, als het duo Lize Broekx/Hermien Peters, in de K2 500 meter, had maandag herkansingen nodig om de halve finales te bereiken.

Een ticket veroveren voor de A-finale, later op de dag, wordt dus geen eenvoudige opdracht.

De jumpingruiters komen dinsdag voor het eerst in actie. Niels Bruynseels (Delux van T&L), Jérôme Guéry (Quel Homme de Hus) en Grégory Wathelet (Nevados S) trachten zich te plaatsen voor de finale van de individuele competitie.

In de atletiek treden vijf Belgen in het strijdperk. Ismael Debjani (1.500m) en Robin Vanderbemden (200m) werken in de ochtendsessie hun reeks af, Michael Obasuyi (110m horden), Isaac Kimeli en Robin Hendrix (5.000m) doen hetzelfde 's avonds. Mogelijk loopt Vanderbemden dan ook zijn halve finale.

Belga