Logo of Team Belgium

Nafissatou Thiam heeft vrijdag in het Koning Boudewijnstadion deelgenomen aan het hoogspringen  tijdens de Memorial Van Damme, waar zij met een sprong van 1m92 de 6e plaats behaalde. De tweevoudig olympisch zevenkamp kampioene was opgetogen om weer voor het publiek in een atletiekstadion te staan.

"Het voelde geweldig om weer in een stadion te zijn met zoveel mensen, zoals vroeger, een groot verschil met de Olympische Spelen in Tokio die achter gesloten deuren werden gehouden," zei Nafissatou Thiam.

"De Memorial was de grootste wedstrijd van het jaar met veel publiek en het feit dat het thuis is, is nog beter. Ik sprong over 1m92 en evenaarde zo mijn beste prestatie van het jaar bij het hoogspringen. Maar ik voel me moe, ik heb overal pijn. Ik wist dat mijn wedstrijd ingewikkeld zou worden, maar wat me hielp om te slagen was het feit dat ik plezier had, zonder stress. Het is altijd op deze momenten dat ik het beste spring. Ik ga nu rusten, om mijn hoofd leeg te maken, na deze twee ingewikkelde seizoenen, de gezondheidscrisis. Ik moet me losmaken van atletiek en de meters resetten om in oktober weer op volle snelheid te komen."

Belga