Logo of Team Belgium

In het Naimette-Xhovémont stadion, waar woensdagavond de Meeting international de la Province de Liège plaatsvond, stelde Nafissatou Thiam zich in haar laatste pre-olympische wedstrijd gerust op de 100 meter horden. Ze werd vijfde in een tijd van 13.64, na een moeilijke finale.

"Ik heb een beetje een gemengd gevoel door mijn finish in Luik," verklaarde Thiam, die in Tokio haar titel op de zevenkamp verdedigt.

"Ik had een goede start en een geweldig eerste deel van de race. Helaas vertraagde ik op de laatste drie of vier horden omdat ik ze te dicht naderde. Ik ben nog nooit zo goed geweest in mijn eerste deel van de race, ik had de explosiviteit en de snelheid, waar ik nog snel aan moet werken, want dat heb ik de laatste tijd niet echt gedaan, dus dat is positief. Wat minder positief is, is mijn einde van de race, ik weet dat ik ook daaraan nog moet werken. In Tokio moet ik me blijven concentreren op mijn race, zonder me zorgen te maken over de andere concurrenten." "Ook geruststellend, is dat mijn kniepijn, die ik zondag tijdens de nationale kampioenschappen nog voelde, zo goed als verdwenen is. Ik heb het gevoel dat ik er snel van af zal zijn. Ik wacht nog een week met het hervatten van de trainingen in het hoogspringen, ik zal in de tussentijd iets anders doen. Het is ook goed voor mijn hoofd om te weten waar ik aan moet werken na mijn zes recente wedstrijden. Ik heb nog steeds veel stress om geblesseerd te raken. Maar we hebben al mijn kleine fysieke problemen goed onder controle en ik ben gelukkig, ik voel me steeds beter ondanks de vermoeidheid van de wedstrijden. Ik moet nog steeds ontstressen in mijn hoofd. Maar ik ben vol vertrouwen en gerustgesteld,."

Belga